Консервація басейну. Як правильно і чим закрити басейн на зиму?

консервация бассейна

Літній сезон купання завершено, на носі заморозки і холод, саме час подбати про правильну підготовку до зимового сезону. Консервація басейну – це досить довгий але необхідний процес, який заощадить Вам в майбутньому і гроші і час. Для тих, хто буде це робити в перший раз, ми розповімо поетапно про усі нюанси підготовки і про те, як підібрати якісне накриття для басейну для довгої і зручною експлуатації.

Консервація басейну на зиму. Етапи підготовки чаші.

Перший етап підготовки басейну – злив води і повна дезінфекція чаші

Перед тим, як злити воду, необхідно видалити весь вміст з ємності для дезінфікуючих засобів. Далі промити всю систему 10-20 хвилин. Потім можна приступити до зливу води та очищення стінок чаші, дна і всіх предметів, що знаходяться в басейні від нальоту і бруду. Рекомендуємо використовувати перевірені хімічні засоби, які не зашкодять поверхні чаші. Можна випробувати на невеликій ділянці і переконатися, чи підходить воно для оздоблювального матеріалу Вашого басейну. Людині, яка буде проводити очистку необхідно подбати про індивідуальні засоби захисту: комбінезон, рукавички, окуляри, респіратор і обов’язково гумове взуття.

консервація бассейну

Другий етап – демонтаж обладнання

Фільтруючі установки, протиточні пристрої, нагрівальні та очисні системи в зимовий період повинні зберігатися в сухому і теплому приміщенні. Консервація басейну і апаратури – це необхідна процедура для збереження і тривалого терміну служби обладнання. Перед демонтажем і перенесенням, необхідно звільнити обладнання від залишків води і просушити. Компоненти гідравлічної системи, які неможливо демонтувати, необхідно також звільнити від води і просушити.

Рекомендуємо зняти всі прилади освітлення і підсвічування, а ніші, в яких вони перебували можна закрити заглушками. Заглуши для отворів можна виготовити самостійно і зафіксувати клейкою монтажною стрічкою. Особливо важливо захистити форсунки на зимовий період.

Третій етап – заповнення чаші водою з спеціальним розчином консервантів

Далі необхідно наповнити басейн водою з розчином антисептичних засобів, які допоможуть запобігти розвитку грибка і водоростей. Потім потрібно зробити зворотну промивку води з консервантами і злити воду до позначки на 5 см нижче форсунок. Рівень води не повинен бути вище рівня заглибленою грунту. Це необхідно для рівномірного розподілу навантаження на стінки чаші басейну. Ні в якому разі не залишайте басейн повним, його може розірвати через розширення води. Зливні форсунки не повинні знаходитися у воді.

Можна і не зливати воду в басейні, якщо він має металеве наполовину заглиблену підставу, покриту плівкою ПВХ або в стаціонарному бетонному басейні. Він спокійно витримує перепади низьких температур. У будь-якому випадку, рекомендуємо проконсультуватися з виробником або продавцем чаші з питаннь консервації.

тентове накриття для консервації бассейну

Четвертий і завершальний етап – накриття тентом ПВХ

Після всіх маніпуляцій, описаних вище, необхідно завершити процес консервації, шляхом накриття басейну. Якщо Ви не придбали разом з басейном спеціальний павільйон для консервації, рекомендуємо виготовити каркас з тентовим накриттям ПВХ.

Наша компанія TENTOVA DOMIVKA виробляє каркасні накриття для басейнів під замовлення, виходячи з конкретних розмірів і форми басейну. Тент ПВХ міцний, гнучкий і водонепроникний служитиме мінімум 7 років. До того ж, такий каркас легко розібрати і перемістити на час сезону купання. Можливо виготовлення тентового полотна для горизонтального накриття (без каркасу) з фіксацією по периметру. В такому випадку необхідно буде додати до тенту обважувачі.

Як купити тент для консервації басейну? Все просто. Зв’яжіться з нашим менеджером по тел. +38 (067) 610-01-13 або залиште заявку на зворотний зв’язок на нашому сайті.

Ми прорахуємо виготовлення за Вашими розмірами. Для детального обговорення складної конструкції замірник виїжджає на місце і вробить детальні виміри. Потім затвердження конфігурації каркасу, кольору і технічних характеристик матеріалу.

Всі записи блогу